Κρις Νεοφύτου

 

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Νεοφύτου? 

 

Χριστόδουλος Νεοφύτου Γεννηθείς στις 29 του Μαΐου 1950 στην οδό, Κάτω Βαρωσίων 80, Κάτω Βαρώση, Αμμόχωστος. Πατέρας Νεόφυτος  Χριστοδούλου από Πατρίκη Αμμοχώστου. Μητέρα Παρθενόπη Χατσιηπιερή – από Κάτω Βαρώση και Φρένναρος Αμμοχώστου. Τρίτο παιδί σε οικογένεια των έξι. Ο πέμπτος αδελφός Μάμας Χριστοδούλου, έπεσε κατά την εισβολή.

Παντρεμένος με τη Χρύστα Νεοφύτου έχουν  δύο ενήλικους γιούς. Καταγόμενος από πολύ φτωχή οικογένεια, μετά από φοίτηση 24 μήνης θητείας στη Εθνική Φρουρά, πήγε Λονδίνο με £ 15 στην τσέπη. Έστω και χωρίς οικονομική βοήθεια κατάφερε να σπουδάσει και πήρε το δίπλωμα οικονομικών ( BSc Applied Economics ) . Στην  ελεύθερη μόρφωση μετά το πανεπιστήμιο, πήρε πολλές άλλες ειδικεύσεις σε πλατιούς χώρους και θέματα, όπως σεναριογραφία, υψηλές τεχνικές πωλήσεως, διαφημίσεις, μάρκετινγκ, διεύθυνση επιχειρήσεων, σχέδιο ιστοσελίδων, Ύπνο – Ψυχανάλυση  και άλλα.

Ίδρυσε και έστησε μία εμπορευόμενη εταιρία, που ειδικεύεται στην ασφάλεια διαδυκτίων   επιχειρήσεων, μαζί με τους δύο υιούς του οι οποίοι τώρα, τη διαχειρίζονται.   Ίδρυσε επίσης και μια επενδυτική εταιρία που ειδικεύεται σε αγορά και ενοικίαση ιδιόκτητων ακινήτων. Οι επιχειρήσεις επεκτάθηκαν, με παραρτήματα στη Βουλγαρία, Ιρλανδία και τώρα στη Νότιο Αφρική.

Οι ανάγκες επιβιώσεως  τον έχουν περάσει από τεράστιες εμπειρίες, μέσα απο τις οποίες διαμορφώθηκε ο δυνατός του χαρακτήρας. Αγαπητός σε όλους. Μαλακός σαν παιδάκι εκεί που αρμόζει, αλλά τολμηρός, ατρόμητος και σκληρός σαν ατσάλι, εκεί που χρειάζεται.

Δεν έμεινε δουλειά, που να μην την έχει κάνει. Από μικρό παιδί στη Κύπρο δούλεψε ως κομοδρόμος , ως μεταφορέας με το αμάξι και το άλογο του πατέρα του. Πωλούσε παγωτά και αναψυκτικά στον κινηματογράφο. Δούλεψε κτίστης ζυμώνοντας και μεταφέροντας κουνκρειά . Περβολάρης, γεωργός, κλαδευτής, όργωμα και μάζεμα πατατών  με το άλογο και το  αλέτρι, και άλλες πολλές μικρές δουλειές της βιοπάλης. Ό,τι δουλειά εβρίσκετο μπροστά του  την ασκούσε, βοηθώντας το πατέρα του, για να βγει το ψωμί στο τραπέζι και να  πληρώσει τα δίδακτρα του σχολείου. Συχνά τον έδιωχναν από το σχολείο το ΚΑΣΑ, λόγο αδυναμίας να πληρώσει τα δίδακτρα. Οδηγός, Γκαρσόνι, μπακάλης, εργάτης,  σιδεράς, κόφτης, μάγειρας, μπογιατζής σπιτιών, πωλητής, αυτό εργαζόμενος, σχεδιαστής μόδας, επιχειρηματίας, ναυτικός καπετάνιος. Εμπειρίες που τον προίκισαν, και τον κάνουν ικανό, να κατανοεί το πόνο αυτών που εργάζονται, σε κάθε επαγγέλματα.                                                                                                                         

Προτού τελειώσει το πανεπιστήμιο, η Τουρκία κατέλαβε τη μισή Κύπρο. Πρόσφυγας πλέον, δύο φορές στη ξενιτιά παρέμεινε στο Λονδίνο, όπου μετά τις σπουδές του, μπήκε στον επιχειρηματικό κόσμο, με τη δική του μικρή επιχείρηση. Επαναπατρίστηκε το 1979 όταν η κρίση στο Ιράκ και εσωτερικές συνθήκες, τον εξανάγκασαν  να ξανά ξενιτευτεί για δεύτερη φορά, για να ζήσει την οικογένεια του. Επέστρεψε οριστικά στην Κύπρο το Φθινόπωρο του 2003.                          Στο ενδιάμεσο 1992- 1997 είχε ειδικευτεί και εξάσκησε το επάγγελμα του Ύπνο ψυχαναλυτή στο Ενφιλτ και στη Χαρλεη Στρηητ του Λονδίνου. Μία τρομερή εμπειρία, που τον προίκισε με τη εσωτερική γνώση της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου  ψυχικού πόνου.

Λάτρης της μάθησης, είναι γρήγορος μαθητής σε ότι καταπιαστεί. Απλός άνθρωπος, απολαμβάνει όλα τα απλά και καθημερινά  αγαθά, που μας πρόσφερε ο δημιουργός μας. Τη φύση, τη θάλασσα, το βουνό, τους ανθρώπους την οικογένεια. Πατάει γερά στη γη, και όταν κάνει λάθος, έχει το θάρρος να το παραδεχτεί.                                                                 

Πιστός στα χριστιανικά ιδανικά χωρίς φανατισμό, είναι ο ιδρυτής της εκκλησιάς των δώδεκα αποστόλων, το 1992, στο Προυκμανς Παρκ, προαύλιο του Λονδίνου.

Περήφανος για τη Ελληνοκυπριακή του καταγωγή, αγαπάει, σέβεται και εκτιμά όλες τις εθνικότητες, όλες τις κουλτούρες, όλες τις άλλες θρησκείες. Και στην προσωπική, και στην επαγγελματική του ζωή, δεν κάνει, ρατσιστικές, θρησκευτικές ή σεξουαλικές διακρίσεις. Στις επιχειρήσεις του, υπάρχουν υπάλληλοι πολλών εθνικοτήτων και θρησκειών, και γυναίκες με διευθυντικές θέσεις.

Αναγνωρίζει, την αξία της πανεπιστημιακής ανώτερης μόρφωσης. Αλλά αναγνωρίζει επίσης και τη δημιουργικότητα, και την εξυπνάδα αυτών που δεν είχαν τη τύχη, ή διάλεξα να μην πάρουν πανεπιστημιακή μόρφωση. Δεν κάνει διάκριση μεταξύ διπλωματούχων και μη διπλωματούχων. Πιστεύει ότι ο χαρακτήρας, η μαχητικότητα και η δημιουργικότητα, ενός ανθρώπου, είναι πολύ ποιο σπουδαία, παρά ένα χάρτινο δίπλωμα, που δεν το συνοδεύει χαρακτήρας και μαχητικότητα. Με άλλα λόγια ότι η κοινωνική μόρφωση είναι ανώτερη όλων των ειδών μορφώσεων. Πιστεύει ότι το οικονομικό θαύμα στη Κύπρο είναι η δημιουργικότητα του Κυπριακού λαού παρά οτι κυβερνητικές πολιτικές.

Ενώ βρισκόταν στην Αγγλία, πρόσφερε όσο μπορούσε, στον αγώνα για τη διαφώτιση  του Κυπριακού και πολλές φορές με μεγάλο προσωπικό κόστος. Διοργανωτής και πρωτοστάτης της διοργάνωση της συναυλίας στο Λονδίνο για τη Άμυνα της Κύπρου μέσα από τη ΕΑΚ ( Επιτροπή Άμυνας Κύπρου), με καλλιτέχνη το Νταλάρα το 1992. Μια συναυλία που ένωσε όλους τους Ελληνοκυπρίους της Μεγάλης Βρετανίας, από όλα τα κόμματα. Η συναυλία που   ξύπνησε και πάλι  τον αγώνα του δεν ξεχνώ. Η μόνη συναυλία, που έφερε ποσό πέραν των διακοσίων πενήντα χιλιάδων λιρών στο υπουργείο άμυνας της Κύπρου.

Διοργάνωσε και έλαβε μέρος σε αγώνες, όπως την οργάνωση και ξεκίνημα της επ' αορίστου βάσεως, επί συνεχή 24 ωρης βάσης, διαμαρτυρίας, έξω από τη Τουρκική πρεσβεία του Λονδίνου. Διοργάνωσε διαμαρτυρίες έξω από γραφεία εταιρειών με Ελληνοκυπρίους και ξένους μετόχους οι οποίες εισήγαγαν Τουρκοκυπριακά εμπορεύματα μέσα από τη Τουρκία, κατορθώνοντας το τερματισμό τέτοιων εισαγωγών. Διαμαρτυρίες που ως αποτέλεσμα είχαν το κλείσιμο του ταξιδιωτικού γραφείου Σταρ που πουλούσε τουριστικά πακέτα στα κατεχόμενα.  

Τα χόμπι του μεταξύ άλλων είναι κυνήγι, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ, κατάδυση, ιστιοπλοΐα, χορός , κινηματογράφος, συγγραφή και διάβασμα βιβλίων.

Ο Χριστόδουλος Νεοφύτου, εμπνεύστηκε και έγραψε, ή εφεύρε, το νέο κοινωνιο-πολιτικό σύστημα διακυβερνήσεως, την Ισοκρατία. Την έχει δημοσιεύσει δωρεάν για όλους, σε έξι  κυρίες γλώσσες. Πιστεύοντας ότι ένα τέτοιο έργο πρέπει να είναι ελεύθερο, για όλη την ανθρωπότητα να το εκμεταλλευτούν, για τη περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Την Ισοκρατία μπορείτε να τη βρείτε δωρεάν,  στις ιστοσελίδες www.isokratiacy.com  and  www.isokratia.com.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο έκανε το όνειρο  του πραγματικότητα. Λάτρης της Κύπρου , της Ελλάδας , των Ελληνικών νησιών και της Ελληνικής κουλτούρας , οργώνει τα βουνά και την  ύπαιθρο το χειμώνα. Ζώντας το όνειρό του, το καλοκαίρι με το σκάφος του το ιστιοφόρο καταμαραν , ονομαζόμενο Ισοκρατία , οργώνει τις παραλίες της  Κύπρου και της  Ελλάδος, πηγαίνοντας από νησί σε νησί και από παραλία σε παραλία.

Ο Χριστόδουλος Νεοφύτου, είναι άνθρωπος γεννημένος από τα σπλάχνα του λαού. Πλατείες  εμπειρίες, και πλατεία ανώτερη μόρφωση. Χριστιανικές αρχές, χωρίς φανατισμούς, τον κάνουν το ποιο ιδανικό υποψήφιο. Ικανό  να αντιπροσωπεύσει  τον Κυπριακό λαό και τη Πατρίδα, με τόλμη, πίστη, και τολμηρά, δημιουργικές ιδέες και αντιλήψεις. Νέες ιδέες εδώ σήμερα όχι αύριο. Αρνήθηκε    να κάνει επιλογή κομματικής κατάταξης, διότι αγαπάει και εκτιμάει όλους, ασχέτως κομματικών τοποθετήσεων.

Χωρίς προκαταλήψεις, ενάντια στο ένα ή το άλλο κόμμα, είναι ο άνθρωπος, που μπορεί να σχηματίσει, πραγματικά ενωτική, εθνική κυβέρνηση, χωρίς ανταλλάγματα. Τολμηρός, με πίστη στη Παναγιά, στη πατρίδα και στο Κυπριακό λαό. Με πίστη   είναι ο άνθρωπος, που μπορεί να τολμήσει, δυναμικό αγώνα, ενάντιο στη Τουρκία και οποιονδήποτε άλλων,   για το συμφέρον της πατρίδας, και του Κυπριακού λαού. Ο δυναμισμός,  η έμπνευση , και τόλμη του, φένονται, μέσα από τις πρωτότυπες επαναστατικές ιδέες του, μέσα από το εκλογικό του πρόγραμμα.