Αντίσταση Στη Τουρκία

Σκληρή αντίσταση στη Τουρκία με σκοπό να τη ενθαρρύνουμε να σπάσει τη αδιαλλαξία της. Ο αγώνας αντίστασης   θα στηρίζεται σε κίνητρα. Θετικά, και αρνητικά κίνητρα προς τη  Τουρκία. Όταν η Τουρκία, είδε ότι δεν υπήρχε κίνητρο, να τη τιμωρήσει κανένας, τότε έκανε τη παράνομη εισβολή στη Κύπρο.  Χωρίς Κίνητρα δεν κάνει κανείς τίποτα.

 

Όπως όλος ο κυπριακός λαός, έτσι κι εγώ έχω βαρεθεί. Έχω αγανακτήσει, να ακούω τους πολιτικούς μας, και ιδίως τους υποψηφίους, να μας λένε ότι φταίει η αδιαλλαξία της Τουρκικής κυβέρνησης. Ήθελα να ακούσω, έστω και ένα από τους υποψήφιους, να δηλώσει, ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό για να σπάσει τη Τουρκική αδιαλλαξία. Κανείς όμως δεν το τόλμησε. Προφανώς διότι δεν έχουν τίποτα αφού είναι καμένες μηχανές.

 

Το καλά παιδιά, μας έχει κάψει, χρόνο με  χρόνο και παραπάνω. Το να είμαστε τα καλά παιδιά, μας πήρε από το κακό στο χειρότερο. Η Τουρκική κυβέρνηση δεν ξέρουν τι θα πει καλά παιδιά. Καταλάβουν μόνο αντίσταση. Ενόσω δεν αντιστεκόμαστε δεν υπάρχει λόγος να σπάσουν τη αδιαλλαξία τους.

 

Ε, λοιπόν εγώ λέω φτάνει πια στο να είμαστε τα καλά παιδιά. Δεν έχω να κάνω πολιτική καριέρα. Δεν με νοιάζει τι θα πουν και πως θα αντιδράσουν ορισμένοι στη διεθνή κοινότητα. Με νοιάζει τι είναι το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν θέλω μετάλλια και χαρτιά εξυπηρετήσεις άλλων χορών. Με νοιάζει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας μου. Το συμφέρον της πατρίδας μου αυτή τη στιγμή γράφει αντίσταση στη Τουρκία.

 

Εγώ λέω ότι έχουμε πολλά δυνατά κίνητρα πού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ενθαρρύνουμε τη Τουρκία να σπάσει τη αδιαλλαξία της.  Ναι, τολμώ και δεσμεύομαι δημόσια και γραπτώς,  όταν με τιμήσετε με τη ψήφο σας,  όπου και όποτε το μπορούμε, θα ασκήσω βέτο στη Ευρώπη για όλα τα επόμενα βήματα ένταξης στη Τουρκία στη Ε. Ένωση.

 

Ναι, δεσμεύομαι ότι οπουδήποτε και οποτεδήποτε, έχουμε δικαίωμα βέτο θα το ασκήσουμε, να περικόψουμε οικονομικές ενισχύσεις της Τουρκίας. Ναι, δεσμεύομε ότι όταν έχουμε λόγω, ή επιρροή, θα τερματίσουμε οτιδήποτε  άλλες διευκολύνσεις προς τη Τουρκία είτε στη ΕΕ είτε στο διεθνή τομέα. Δεσμεύομαι να ασκήσω οποιαδήποτε κίνητρα  έχουμε στο χέρι μας για να ενθαρρύνουμε τη Τουρκία να τερματίσει τη αδιαλλαξία της.

 

Δεν θα αρκεστώ, με το να αλλάξουν ορισμένες λέξεις στις διάφορες  αναφορές των διαφόρων επιτροπών της ΕΕ για το Κυπριακό. Θέλω και θα απαιτώ, θετικά έργα και πράξεις από τους εταίρους μας στη ΕΕ.

 

Ενόσω όχι μόνο επιτρέπουμε στο κλέφτη να κρατεί όμηρο τη μισή πατρίδα, αλλά  τους αμείβουμε και   από πάνω, γιατί να αλλάξει στάση. Δεν υπάρχει λόγος. Η ίδια η  πολιτική μας, μέχρι σήμερα , ενθαρρύνει τη Τουρκική αδιαλλαξία. Δεν το βλέπουν οι πολιτικοί και οι άλλοι υποψήφιοι.

 

Αρνούμε να έχω ψευδαισθήσεις, ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι εφικτή όταν η Τουρκία εισχωρήσει στη ΕΕ. Ναι έχω και τη νοημοσύνη και τη τόλμη να το πω και να το τονίσω ανοικτά. Ας μη κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Εάν τώρα που είναι έξω και θέλει να μπει μέσα στη ΕΕ, η Τουρκία είναι αδιάλλακτη, γιατί να αλλάξει στάση όταν μπει και μέσα.

 

Υπάρχουν πολλοί άλλοι κίνδυνοι που εγκυμονούν όταν μπει η Τουρκία στη ΕΕ.  Θα τους δούμε στο κεφάλαιο της ΕΕ του εκλογικού μου προγράμματος. Για αυτό λέω σκληρή αντίσταση στη Τουρκία είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσει τη αδιαλλαξία της η Τουρκία. Σιγά, σιγά το διαβεβαιώνει και η Ελληνική κυβέρνηση που μέχρι χθες νόμιζαν ότι η πολιτική του καλού παιδιού θα ενθαρρύνει τη Τουρκία να αλλάξει τη επεκτατική της πολιτικής στις διεκδικήσεις Ελληνικών εδαφών.