News, Presentations, Public Assemblies and Ongoing Contact With People
Νέα
Εμφανίσεις
Λαϊκά Συμβούλια
Συνεχής επαφή με τον λαό

Νέα

18 Ιανουαρίου 2008

 

Σήμερα στις 10.40 ο κύριος Χριστόδουλος Νεοφύτου υπέβαλε επίσημα τη υποψηφιότητα του στο έφορο εκλογών. Σε σύντομη εξαγγελία στα παρουσιαζόμενα ΜΜΕ ο κύριος Νεοφύτου αναφέρθηκε στα κύρια σημεία του εκλογικού του προγράμματος.

 

Σήμερα επίσης ο κύριος Νεοφύτου είχε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις.  Ανέπτυξε πτυχές του εκλογικού του προγράμματος. Σειρά ραδιοφωνικών παρουσιάσουν αρχίζει από αύριο το πρωί.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει και τα ΜΜΕ και οι ακροατές για τις σοβαρές θέσεις του κυρίου Νεοφύτου στο Κυπριακό και στους κινδύνους μέσα από τη ΕΕ. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ελκύσει επίσης η Ισοκρατία που είναι το νέο κοινονιο κυβερνητικό δόγμα το οποίο έχει γράψει ο κύριος Νεοφύτου.

 

Λίγες ώρες μετά τη υποβολή υποψηφιότητας του και της παρουσίασης των κυρίων εισηγήσεων του εκλογικού ότι προγράμματος  άρχισαν να παρουσιάζονται υποστηριχτές και  εθελοντές μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου. Οι υποστηριχτές ήταν και από κάτοικους Κύπρου αλλά και από Μεγάλη Βρετανία και Νότιο Αφρική.

 

Άρχισε σήμερα και η εκστρατεία μέσο των ΜΜΕ με διαφημίσεις σε όλες τις εφημερίδες, πινακίδες στα κύρια σημεία των πόλεων και ραδιόφωνα. Η διαφημιστική εκστρατεία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εκλογικής περιόδου.

 

 

 

17 Ιανουαρίου 2008

 

Σήμερα έγινε η πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη όπου ο Χριστόδουλος Νεοφύτου ανακοίνωσε τη υποψηφιότητα του στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η διάσκεψη έγινε στα γραφεία του επιτελείου του κυρίου Χριστόδουλου Νεοφύτου, στη οποία παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ.

 

 

 

14 Δεκεμβρίου 2007 

 

Σήμερα ειδοποιήθηκε ο βοηθός εφόρου εκλογών κύριος Δημητρίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δια τη απόφαση του Χριστοδούλου Νεοφύτου να υποβάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές στις 17 Φεβρουαρίου του 2008.

 

Η   πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη στη οποία ο Χριστόδουλος Νεοφύτου θα εξαγγείλει τη υποψηφιότητα του προγραμματίζεται μεταξύ της  7ης  και 11ης Ιανουαρίου το 2008. Στη ίδια δημοσιογραφική διάσκεψη  θα δημοσιεύσει το εκλογικό του πρόγραμμα. Σε μετέπειτα διασκέψεις θα αναλύσει το εκλογικό του πρόγραμμα στα ΜΜΕ.

 

Η Απόφαση εχει ληφθει μετά από μακρά έρευνα και για διάφορους λόγους. Μερικοί των λόγων είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφεία του λαού εκφράζει τη άποψη ότι κανένας από τους τρεις υποψήφιους υποστηριζόμενοι από τα πολιτικά κόμματα δεν τους εκφράζει. Αλλά θα ψηφήσουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι ο ποιο λίγο επικίνδυνος για τη Κύπρο. Όταν υποβάλλονταν οι ερωτήσεις κανείς δεν γνώριζε τις σκέψεις του Χριστόδουλου Νεοφύτου. Έτσι δεν είχαν κανένα λόγο να ψεύδονται στη έκφραση της γνώμης τους. Όλοι αριστεροί, δεξιοί κεντρώοι μέχρι και 90% εκφράζανε τη ίδια γνώμη. <Χρειαζόμαστε ένας εκτός κόμματος πού να μην έχει υποχρεώσεις και χρηματοδότες να του τραβούν τα χαλινάρια>

 

Ο κύριος λόγος όμως ήταν και είναι η πραγματικότητα ότι οι πολιτικοί της καριέρας είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τη Πατρίδα μας. Μύωπες στους   κινδύνους ο ένας υπόγραψε τη νέα συνθήκη της ΕΕ και ο άλλος θέλει έμμεση επικύρωση. Χωρίς να δουν ότι μέσα από τη εγκυμονεί  ο κίνδυνος εξαφάνισης της πατρίδας όπου η Ελληνοκυπριακή κοινότητα γίνεται μειονότητα. Ο τρίτος δεν έχει γνώμη ακόμα λέγει. Ολόκληρο εκλογικό συνεργείο και στρατιές μισθωτών πολιτικών και δεν έχουν μελετήσει ακόμα τι σημαίνει η νέα σύμβαση της ΕΕ.  Περιμένει να δει σε ποια κατεύθυνση θα φυσήσει ο άνεμος και τότε θα αποφασίσει.

 

Το ίδιο και χειρότερα έργα στο Κυπριακό. Ο ένας είναι να υπογράψει οτιδήποτε για να πάρει μετάλλιο από τους ξένους δια τη  διάλυση της Κύπρου ως κυρίαρχο κράτος. Ο άλλος μας λέει ότι είναι ο εκλεκτός που εμπιστεύονται οι Τουρκοκύπριοι. Μόνο που οι Τουρκοκύπριοι τον αποκαλούν ψεύτη και το προκαλούν να δημοσιεύσει τη συμφωνία που είχε κάνει μαζί τους και τώρα τη άρνήτε. Με τέτοια εμπιστοσύνη από τους Τκύπριους δεν λύνετε το Κυπριακό ούτε σε 200 χρόνια Τούρκικα. Ο Παπαδόπουλος έχει χάσει τη άγκυρα και τα πανιά. Το ρεύμα πάει το Κυπριακό οπισθοχώρηση. Έχει κοροϊδέψει και παραπλανήσει λέει τους ξένους. Μόνο τώρα που οι ξένοι τιμωρούν τη Κύπρο διότι τους ξεγέλασε. Έχει γίνει το εμπόδιο της λύσεως του Κυπριακού και κανείς δεν το εμπιστεύεται πλέον ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό χώρο.  

 

Και οι τρεις κυβέρνησαν συγκυβέρνησαν και έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ικανοί ούτε να λύσουν το κυπριακό ούτε να λύσου τα εσωτερικά προβλήματα. Όσα και εάν υπόσχονται τώρα είναι αργά. Γιατί δεν τα εκτέλεσαν όταν κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν και τα υπόσχονται τώρα. Διότι θέλουν να αγοράσουν ψήφους ενώ δεν έχουν καμία πρόθεση να τα εκτελέσουν όπως δεν τα εκτέλεσαν και πριν.

 

Έτσι το συμπέρασμα είναι ένα. Η πατρίδα μας χρειάζεται όχι αλλαγή αλλά απαλλαγή από τους πολιτικούς της καριέρας. Με δυναμικό πρόγραμμα επιπλέον του νέου πολιτικού δόγματος της Ισοκρατίας γραμμένο από τον ίδιο ο Χριστόδουλος Νεοφύτου προσφέρει τη δυνατότητα απαλλαγής από τους πολιτικούς της καριέρας. Για’ αυτό πήρε τη απόφαση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κυπριακό λαό. Γνωρίζει ότι τολμά το σχεδόν αδύνατο  ( mission impossible). Έχει όμως τα τρία πιστεύω που του δίνουν έμπνευση και τόλμη. Το πιστεύω στη Παναγία, το πιστεύω στη Πατρίδα και το πιστεύω στο Κυπριακό λαό.

 

Μπαίνει στη εκλογική αναμέτρηση, συνυδητοποιόντας ότι θα κερδίσει από το πρώτο γύρο μάλιστα, μόνο εάν καταφέρει να μεταφέρει το πρόγραμμα του στο λαό. Αυτό είναι το μεγάλο του πρόβλημα. Δεν διαθέτει τις εξέδρες των πολιτικών κομμάτων. Δεν διαθέτει τα πολύ εκατομμύρια που διαθέτουν οι τρεις  υποψήφιοι των κομμάτων. Πιστεύει ότι Η Παναγία θα τον φωτίσει πώς να μεταφέρει το μήνυμα του προγράμματος του στο Κυπριακό λαό. Εάν το πετύχει τότε η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνοκυπριακού λαού θα τον τιμήσει με τη ψήφο τους. Ο λόγος είναι  διότι αυτές οι εκλογές θα είναι ίσως οι ποιο κρίσιμες εκλογές στη ιστορία της Κύπρου. Δεν ψηφίζουμε για πρόεδρο. Ο κυπριακός λαός θα ψηφήσει στο κατά πόσο θα διασφαλιστεί η μακροχρόνια διαβίωσης της Κύπρου ως Κυρίαρχη χώρα. Εάν θα διατηρηθεί η Ελληνοκυπριακή ταυτότητα και ελληνορθόδοξη εκκλησία. Εάν οι Ελληνοκύπριοι θα είναι οι μειονότητα η όχι στη Κύπρο. Η ψήφος στο Χριστόδουλο Νεοφύτου σημαίνει ασφάλεια στο Κυπριακό και μελλοντική διαβίωσει της Πατρίδας και της Ελληνοκυπριακής κουλτούρας και ταυτότητας.

 

Γι’ αυτό ο Χριστόδουλος Νεοφύτου θυσιάζει τη καλό ζωή της απόλαυσης ταξιδεύοντας. Οργώνοντας με το σκάφος του της παραλίες στα  νησιά της Ελλάδας  και στις θάλασσες της Κύπρου. Ερευνώντας τα βουνά της Κύπρου.  Τα αφήνει όλα για να αγωνιστεί για τη προστασία της Κύπρου και του Κυπριακού λαού.

 Back To Top

Εμφανίσεις

 Read more...Back To Top

Λαϊκά Συμβούλια

Προεδρικά Λαϊκά Συμβούλια

Τα λαϊκά συμβούλια θα είναι ανοικτά για να προσέλθουν όσοι θέλουν. Πολιτικοί και επίσημοι μπορούν να παρουσιαστούν μόνο ως απλοί άνθρωποι. Αυτοί έχουν εξέδρες να εκφράσουν τις γνώμες τους.  Θέλω επαφή με το κόσμο που δεν πολιτεύεται. Ο απλός κόσμος θα έχει το λόγο στα λαϊκά συμβούλια. Τα λαϊκά συμβούλια θα είναι για το λαό. Θα μπορεί ο λαός, να με ενημερώνει, και να τον ενημερώνω. Να με ανακρίνουν. Να μου υποδείξουν προβλήματα, που παραμένουν άλυτα. ( όχι ρουσφιέτα) Θα μπορούμε να συζητήσουμε, με το απλό κόσμο, προβλήματα και πιθανές λύσεις των προβλημάτων.

Προτίθεμαι να  οργανώνω, και να λαμβάνω μέρος σε ανοικτά λαϊκά συμβούλια. Τουλάχιστο ένα λαϊκό συμβούλιο το μήνα, στη κάθε επαρχία. Ένα μήνα σε μια επαρχία, τον άλλο μήνα σε άλλη επαρχία. Εκτός από τα επαρχιακά, θα έχω τα εσωτερικά λαϊκά συμβούλια. Μία μέρα τη βδομάδα σε συγκεκριμένες ώρες, θα έχω μικρά λαϊκά συμβούλια στο προεδρικό, όπου θα μπορεί οποιοσδήποτε να έρθει να ανταλλάξουμε ιδέες.  Στην απουσία μου, θα έχω πέντε αντιπροέδρους που θα μπορούν να με αντικαταστήσουν.

Θα ενθαρρυνθεί ο λαός να λαμβάνει μέρος. Όταν χρειάζεται θα γίνονται ποιο συχνά. Θα μπορούμε να τα καλύπτουμε τηλεοπτικά για να συμβάλει και να ενημερώνεται και ο υπόλοιπος κόσμος, ακούγοντας τι έχει να πει ένας πολίτης. Να ακούνε όλοι το τι λέει ο κόσμος, το τι ζητά, το τι είναι σοβαρό θέμα για τον κόσμο.

Τα λαϊκά συμβούλια, θα είναι η συνεχής επαφή μου με το λαό. Θα είναι το οξυγόνο της πολιτικής μας κατεύθυνσης. Εκεί που υποδεικνύει ο κόσμος μια καλή ιδέα, δεν έχω πρόβλημα να την υιοθετήσω. Δεν είναι ανάγκη να είναι γεννημένες από εμένα και τα συμβούλια μου οι ιδέες. Εκεί που μας υποδεικνύει ο κόσμος ένα λάθος, ή μια λανθασμένη πορεία, ή και μια ανεπιθύμητη πορεία, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, όταν πεισθώ, να αλλάξω πορεία.  Να πάρω στροφή, στο προς το τι είναι ποιο επιθυμητό, και σωστό για το λαό.

Υπουργικά Λαϊκά Συμβούλια

Τα Υπουργικά θα είναι ακριβής αντιγραφή των προεδρικών λαϊκών συμβουλίων. Οι υπουργοί θα είναι υπόχρεοι να βγαίνουν έξω.  Nα συναντούν τον κόσμο. Nα ακούνε τα προβλήματα. Nα ανακρίνονται από το λαό και να ανταλλάζουν ιδέες. Σκοπός θα είναι να εντοπίζονται προβλήματα. Nα αντιμετωπίζονται προτού φτάσουν στο απροχώρητο. Θα είναι μέρος της προ ενεργητικής μου πολιτικής. Θα περιορίζονται όμως στα θέματα των αρμοδιοτήτων του κάθε υπουργείου.Back To Top

Συνεχής επαφή με τον λαό

 Interesting email From Melbourne Australia

Sent: 19 January 2008 06:59
To: epitelioneophytou@cytanet.com.cy
Subject: Preserving the Greek majority in Cyprus

http://www.cyprus-mail.com/news/main.php?id=36476&cat_id=1

 

 

Dear Mr Chris Neophytou

 

I wish you all the best for putting your hand up to run in the upcoming Presidential elections. I am not a Cypriot but I am Greek and read Cyprus mail on a daily basis. I am concerned about the above article which appeared in Cyprus mail not long ago. We all know that in the occupied North the illegal Turkish regime has been steadily building up its population with mainland Turks and according to the 2006 TRNC Census there are now 264.172 Turks in Northern Cyprus of which 99% are ethnic Turks. The Turkish Cypriots only constitute around 90.000.

 

In the Republic of Cyprus the 2001 Census showed 689.000 people of which 624.000 were ethnic Greek Cypriots. In addition there are tens of thousands of illegal immigrants mainly from Asia who are Muslim. This is a worrying sign as many of these illegals are dumped deliberately by the Turks in the Government controlled areas and ordinary Greek Cypriots are footing the bill. This is a deliberate ploy by the Turks to destabilise Cyprus and build up an Islamic presence in Cyprus.

 

If the Republic of Cyprus requires more immigrants to fill work shortages priority should be given to Greeks particularly from the Former Soviet Republics. According to the 2002 Russian Census there are 97.827 Greeks, there are also another 91.500 in Ukraine 2001 Census and 15.166 in Georgia 2002 Census. Even if ¼ came to Cyprus it does a lot in boosting the Greek population. The other alternative would be to bring in other immigrants mainly from Orthodox countries such as Romania, Bulgaria, Serbia, and Armenia who could culturally fit in a lot easier than Muslims.

 

I am not against immigrants coming to Cyprus but what kind of immigrants is the question we should all ask?  If the current policy does not change the Republic could lose its demographic majority. Turkey on the other hand is doing all it can to rid itself of any Christians there. Today there are less than 3.000 Greeks and 70.000 Armenians in a population of over 72 millions. Yes we need immigrants but from other Orthodox countries. Illegal Muslims once apprehended should be deported straight back to where they came from and there are plenty of oil rich countries that could accommodate them such as Iran, Saudi Arabia, Kuwait, United Arab Emirates etc. Cyprus must maintain its Greek presence which goes back to 1500BC.

 

 

In Friendship

George Salamouras

Melbourne

AustraliaBack To Top