Χωρίς Αντάλλαγμα Πρόσκληση Υποψηφίων

Αγαπώ και σέβομαι όλο τον κόσμο, όλες τις εθνικότητες. Αγαπώ και σέβομαι τους άλλους ανθυποψηφίους. Σέβομαι τις υπηρεσίες του κυρίου Κασουλίδη σαν αξιωματικός της κυβέρνησης Κληρίδη. Σέβομαι τις υπηρεσίες του κυρίου Χριστόφια ως αρχηγού του ΑΚΕΛ και ως συγκυβερνήτης επί Βασιλείου και επί Παπαδοπούλου. Σέβομαι τις υπηρεσίες του κυρίου Παπαδοπούλου . Ακόμα παραπάνω, εκτιμώ αλλά είμαι και ευγνώμον, για τη προσφορά του κυρίου Παπαδόπουλου, στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955.

Εκτιμώ ότι έκαναν αυτό πού μπορούσαν. Αυτό πού ήταν μέσα στις δυναμικότητες τους. Τα έργα τους όμως, απέδειξαν ότι αυτό που μπορούσαν, δεν ήταν αρκετό. Μέσα από τα έργα τους, αποδεικνύετε ότι οι δυναμικότητες τους, δεν ήταν και έτσι δεν είναι στα ψηλά επίπεδα, πού χρειάζεται για τον αγώνα για εξεύρεση λύση στο Κυπριακό. Και οι τρεις τους, απέδειξαν τη ικανότητα να κάνουν, ή και να συμβάλλουν, σε  τρομακτικά, και καταστρεπτικά λάθη, στο Εθνικό μας πρόβλημα. Τα έργα τους, αντί μπροστά, μας πήραν όλο και ποιο πίσω. Ο λόγος ήταν καθαρά τα κομματικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα της πολιτικής τους καριέρας.

Ναι, και οι τρεις έχουν παλέψει όσο το μπορούσαν και το εκτιμούμε. Κέρδισαν πολλές μικρές μάχες. Δεν ήταν όλα μαύρα.  Κατόρθωσαν να αποτρέψουν  τη αναγνώριση των κατεχομένων,  στη διεθνή κοινότητα, τουλάχιστο μέχρι πρόσφατα. Κέρδισαν μικρές  αλλά σημαντικές μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο. Και οι τρεις τους όμως, φέρνουν μεγάλες ήττες. Τεράστια λάθη στο Κυπριακό.. Λάθη πού  κάνουν το Κυπριακό  ακόμα ποιο δύσκολο. Λανθασμένες κρίσεις, πού μπορούσαν να διαλύσουν την ακεραιότητα του Κυπριακού κράτους.

Όλοι, πολιτικοί και λαός, συμπεριλαμβανομένων των τριών υποψηφίων, συμφωνούν σε ένα πράγμα. Και οι τρεις, ευθύνονται έμμεσα, ή άμεσα για το κατάντημα στο Εθνικό πρόβλημα.

Πολέμησαν με ότι μπορούσαν. Αποδείξαν ότι δεν πάει άλλο η ικανότητα τους. Αποδείξαν ότι δεν είναι πλέον χρήσιμοι για τουλάχιστο το εθνικό μας πρόβλημα. Απέδειξαν, ότι  είναι καμένοι, όπως τον συγγραφέα που καίγεται το μυαλό του, και δεν μπορεί να κατεβάσει άλλες ιδέες πλέον. Απέδειξαν λανθασμένες πορείες προς τη λύση του Κυπριακού. Απέδειξαν ότι χρειάζεται ριζική και δυναμική αλλαγή στη πορεία για λύση. Απέδειξαν ότι η χώρα μας χρειάζεται απαλλαγή από τους πολιτικούς της καριέρας σαν κι’ αυτούς.

Γι’ αυτούς τους λόγους, και με όλο το σέβας, θέλω να κάνω μία έκκληση, μία  πρόσκληση. Για χάρη της ενότητας της πατρίδος. Για χάρη το συμφέρον της πατρίδος. Χωρίς ανταλλάγματα, καλώ και τους τρεις ανθυποψηφίους, να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους.  Να ενωθούν μαζί μου, να γίνουμε μονόφωνοι τουλάχιστο στο εθνικό πρόβλημα. Μελετάτε την Ισοκρατία. Μελετήστε το  πρόγραμμα μου, στο εθνικό θέμα. Μελετήστε το εκλογικό ,  κοινωνικό και διακυβερνητικό μου πρόγραμμα τις επόμενες μέρες. Μελετήστε το γνήσιο χαρακτήρα της βάσης του προγράμματος μου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σας καλώ, να ασπαστείτε την αξιοπρέπεια του Κυπριακού λαού,  υιοθετώντας την Ισοκρατία  για να δώσουμε το αποφασίζω στο Κυπριακό λαό. Ελάτε μαζί μου χωρίς αντάλλαγμα, για το συμφέρον τις πατρίδας.  

Την ίδια πρόσκληση, κάνω και προς όλα τα κόμματα και κομματάρχες της Κύπρου. Μελετάτε καλά το πρόγραμμα μου. Μελετάτε την Ισοκρατία. Μελετήστε το πρόγραμμα μου στο εθνικό θέμα. Μελετήστε το κοινωνικό και διακυβερνητικό μου πρόγραμμα. Θα δείτε ότι η κυβέρνηση που προτείνω είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τότε πάρετε την απόφαση. Αποσύρεται την υποστήριξη σας προς τους άλλους υποψηφίους. Ελάτε μαζί μου, για το καλό και το συμφέρον  της πατρίδας. Χωρίς ανταλλάγματα, ελάτε μαζί μου να γίνουμε μια δυνατή φωνή. Η φωνή  της πατρίδας. Η πρόσκληση μου θα παραμείνει ζωντανή και τώρα και μετά τις εκλογές όταν με τιμήσει ο Κυπριακός λαός με τη ψήφο του.

Την ίδια πρόσκληση κάνω και στους Κυπριακό λαό. Κατανοώ ότι  ανήκετε σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Σας καταλαβαίνω. Μαρτυρήσατε την εισβολή και τη κατοχή της μισής μας πατρίδος, μέσα από λάθη των πολιτικών, και κομματικών ηγετών μας. Μαρτυρήσατε την οπισθοχώρηση του Εθνικού Κυπριακού προβλήματος, για σχεδόν 40 χρόνια τώρα. Δώσετε την ευκαιρία σε όλα τα κόμματα. Όλα τα κόμματα, σας  απέτυχαν. Δώσατε την ευκαιρία, σε όλους τους συνδυασμούς συγκυβερνήσεων, και σας απογοήτευσαν. Δεν θα πω ότι μας πρόδωσαν, διότι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν.  Το καλύτερο τους, δεν ήταν αρκετό. Ξεπούλησαν τη ψήφο σας, για  πολιτικά και προσωπικά ωφέλει. Εκμεταλλεύτηκαν τη ψήφο σας, για να κερδίσουν καρέκλες και θέσεις.

Για αυτό λοιπόν σε ότι κομματική παράταξη και εάν ανήκετε, δεν σας ζητώ να αλλάξετε κόμμα. Δεν σας ζητώ να αλλάξετε χρώμα. Για το συμφέρον της πατρίδος όμως, σας καλώ να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μου, τιμώντας με  τη ψήφο σας. Για χάρη της ενότητας και αξιοπρέπειας της πατρίδος,  ελάτε μαζί μου, χωρίς ανταλλάγματα. Για δυναμικό αγώνα, για την ασφάλεια της πατρίδας, ελάτε μαζί μου. Για τη δική σας αξιοπρέπεια ελάτε μαζί μου να πάρετε το αποφασίζω επαναστατικά ,στα χέρια σας, με την υιοθέτηση της Ισοκρατίας. Για δυναμική αντίσταση στη Τουρκία ελάτε μαζί μου. Για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ελάτε μαζί μου. Για να κερδίσουμε ειδικές συμβάσεις από τη ΕΕ να μην γίνουμε μειονότητα, αγωνιστείτε μαζί μου.

Τα λάθη που έγιναν στο όνομα σας, δεν είναι λάθη δικά σας. Δεν είχατε εναλλακτική λύση προηγουμένως. Το είδατε. Οποιοσδήποτε κομματικός παράγοντας εκλεγόταν πρόεδρος, τα λάθη ήταν τα ίδια και πολλαπλά.

Τώρα όμως, έχετε εναλλακτική λύση. Τώρα έχετε τρομακτικά δυναμική εναλλακτική λύση. Τώρα. έχετε χειροπιαστό πρόγραμμα. Γραμμένο, εγγυημένο πρόγραμμα. Όχι μόνο σε κούφια λόγια.

Για τη δική σας προσωπική αξιοπρέπεια, μπορείτε να συναποφασίζετε. Ελάτε μαζί μου. Τιμώντας με, με τη ψήφο σας, σημαίνει τιμάτε το εαυτό σας. Για το δικαίωμα σας να αποφασίζετε στη διακυβέρνηση σας και το μέλλον της πατρίδας μας, ελάτε μαζί μου, χωρίς αντάλλαγμα.

Δεν έχω υποχρεώσεις από κανένα κόμμα. Δεν έχω υποχρεώσεις, σε διάφορους χρηματιστές. Η μόνη υποχρέωση που έχω, είναι να υπηρετήσω την πατρίδα και εσάς το Κυπριακό λαό. Δεν φοράω χαλινάρια, να με τραβάνε δεξιά και αριστερά, τα κόμματα που συντελούν συγκυβερνήσεις. Δεν έχω υποχρέωση σε κανένα, γιατί μου έδωσε δουλειά, ή μου έκανε ευκολία η με χρηματοδότησε. Η υποχρέωση μου, θα είναι μόνο στη Πατρίδα και σε σας, όταν με τιμήσετε με τη ψήφο σας.

Η επανάσταση είναι εδώ και τώρα. Η Ισοκρατική επανάσταση, είναι δική σας, γιατί το αξίζετε. Η επανάσταση στο αγώνα για το εθνικό πρόβλημα, είναι εδώ. Μπορείτε να την ενισχύσετε και να συμβάλετε με τη ψήφο σας.

Εάν πιστεύεται, ότι μπορείτε, και θέλετε να συναποφασίζετε, τότε να μου δώσετε τη ψήφος σας. Εάν πιστεύεται ότι είσαστε άξιοι, του να αποφασίζετε, τότε να μου δώσετε τη ψήφο σας.

Χρειάζεται τόλμη και μεγάλη πίστη στη Παναγία και τη πατρίδα. Αποδείξατε ότι έχετε και τη πίστη στη Παναγία και τη τόλμη να πάρετε τη ορθή απόφαση για το συμφέρον της πατρίδας και τη προστασία των Ελληνοχριστιανικών αρχών, στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την Ελληνοκυπριακή σας ταυτότητα με περηφάνια, τότε ελάτε μαζί μου με τη ψήφο σας.

Μελετήστε και αποφασίστε. Εάν δεν θέλετε να είστε θεατές κυβερνήσεων, χωρίς λόγο στο πώς κυβερνάστε,  τιμάτε με  τη ψήφο σας.

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα .  Από μικρό παιδί αρνήθικα να μισήσω και να κάνω διάκριση ενάντια στους αριστερούς ή τούς δεξιούς, ή τούς κεντρώους. Πήγαινα στο σύλλογο του ΑΚΕΛ της αριστεράς στο Μαραθώνα στο Κάτω Βαρώσι, αλλά  αρνήθηκα να γραφτώ στην ΕΔΟΝ και άλλες ομάδες. Ταυτόχρονα πήγαινα και στο ΘΟΙ του Κάτω Βαρωσιού το σύλλογο της δεξιάς. Και στους δύο ήμουν  το μαύρο αρνί. Αγαπούσα,  αγαπάω και θα αγαπάω, όλους τους συμπατριώτες μου δεξιούς, αριστερούς και ουδέτερους. Αρνήθηκα και αρνούμε να κάνω διάκριση ενάντια συμπατριωτών μου.

Είναι λυπηρό,  το ότι  δεν είπε το 100% των Ελληνοκυπρίων ψηφοφόρων το Όχι στο δημοψήφισμα. Δεν φταίνε όσοι είπαν ναι. Μέσα στο βαθύ χάσμα και στα πολλαπλά λάθη των πολιτικών μας, ήταν επόμενο να φέρουν τη σύγχυση, το άγχος και τη αβεβαιότητα στο λαό.  Γι’ αυτό κατανοώ αυτούς που είπαν το ναι. Η αγανάκτηση είναι πόνος στο λαό που περιμένει μια λύση και κάθε λίγο και λιγάκι βλέπει πιθανές  ευκαιρίες λύσης να χάνονται. Διακόσια χρόνια Τούρκικα να έχουν οι πολιτικοί της καριέρας, έτσι θα μας αγχώνουν, ανεβοκατεβάζοντας τις ελπίδες λύσης που δεν θα έρθει ποτέ.

Προκαλώ όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους σε  τηλεοπτική αναμέτρηση. Εγώ εναντίον όλους τους άλλους.

Ένας ενάντιο όλων των άλλων. Τους δέχουμε όλους μαζί, η ένα, ένα. Ελάτε να τα πούμε, να ακούσει ο λαός! Έχω τη δύναμη  τη πίστη  τη καρδιά και τη  τόλμη να αναμετρηθώ με όλους. Ένας εναντίον όλων! Κοπιάστε να τα πούμε. Δεν χρειάζομαι πολλή χρόνο.  Λίγα λεπτά  είναι αρκετά να αποδείξω ότι δεν μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική διακυβέρνηση στο εσωτερικό.  Δεν μπορούν να προσφέρουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δεν  μπορούν να προσφέρουν τη λαϊκό και εθνικιστικό μου πρόγραμμα. Δεν μπορούν να φέρουν λύση στο Κυπριακό.