Μπορώ & Απαιτώ Να Συναποφασίζω

Ο Κυπριακός λαός απέδειξε ότι είναι πολύ πιο ικανός να αποφασίσει τι είναι για το συμφέρον της πατρίδας του. Ο Ελληνοκυπριακός λαός απέδειξε ότι δεν φοβάται και σηκώνει το ανάστημα ψηλά πάνω από κομματικές τοποθετήσεις. Ο κυπριακός λαός απέδειξε ότι είναι πολύ πιο άξιος από τους πολιτικούς της καριέρας. Απέδειξε ότι έχει τη νοημοσύνη και το θάρρος που δεν έχουν οι  εξαρτώμενοι  πολιτικοί για να πάρει τη σωστή απόφαση για το μέλλον της πατρίδας. Είδαμε πως ο Κυπριακός λαός, είχε τρομακτικά διαφορετική γνώμη, από τους πολιτικούς στο δημοψήφισμα στο σχέδιο Αναν.

 

Στις ερχόμενες εκλογές δεν θα ψηφίζεται ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Θα ψηφίζεται εάν θα έχουμε πρόεδρο που θα διαφυλάξει τη πατρίδα, τη Ελληνοκυπριακή ταυτότητα και τη εκκλησία μας. Θα ψηφίσετε εάν θα διαλύσουμε τη πατρίδα και τη Ελληνοκυπριακή μας κουλτούρα η εάν θα τη διατηρήσουμε.  Η ψήφο θα είναι η υπέρ η ενάντιο της πατρίδας. Θα ψηφίσουμε εάν  οι απόγονοι μας θα είναι αφέντες η,  η μειονότητα και τι γλώσσα θα μιλάνε. Σε ποιο Θεό θα προσεύχονται.

 

Γι’ αυτούς τους λόγους ο Κύπριος πολίτης θέλει, μπορεί και απαιτεί να συναποφασίζει στις αποφάσεις που   κυβερνούν το ίδιο τη οικογένεια του και τη πατρίδα του. Όταν του δίνεται σωστή πληροφόρηση Ο Κύπριος πολίτης μπορεί να κρίνει με πίστη και θάρρος μακριά από οικονομικά συμφέροντα. Έχει κάθε ικανότητα και τη εξυπνάδα να αποφασίζει μακριά από κομματικά συμφέροντα. Μακριά από πολιτικές καριέρες.

 

Ασχέτως των μικροπρεπείων που διέπουν όλο τον κόσμο. Ασχέτως τω γινατιών μας, και των μικρό προσωπικών ιδιοτήτων μας να φωνάζουμε λίγο πάρα πάνω. Να είμαστε καλοφαγάδες. Να αγωνιζόμαστε να προοδεύουμε. Ασχέτως των υλικών μας  παθών. Ασχέτως κομματικών κατατάξεων και διαφορών.

 

Ιστορικά Ο Κύπριος πολίτης απέδειξε ότι όταν είναι να αποφασίσει για τη πατρίδα του, παίρνει τις αποφάσεις  του υπέρ κομματικά και πάντοτε με τη ποιο σωστή επιλογή. Μερικά παραδείγματα. Δημοψήφισμα για ένωση με τη Ελλάδα. 98% υπερ. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ψήφησαν ενωμένοι με μια φωνή επιλέγοντας το τι ήταν υπέρ της πατρίδας τους. Πρώτες προεδρικές εκλογές. Αριστεροί και δεξιοί ψήφησαν το Αρχιεπίσκοπο Μακάριο αγνοώντας της οδηγίες του ΑΚΕΛ που υποστήριζε Κληρίδη. Δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν. Οι Ελληνοκύπριοι αγνόησαν και πάλι τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και συστάσεις των κομμάτων (διότι ανεπίσημα και η μισή ηγεσία του ΑΚΕΛ ήταν υπέρ του ναι) και ψήφησαν αυτό που πίστευαν ήτα για το συμφέρον της Πατρίδας.

 

Διαχρονικός ο Κύπριος πολίτης απέδειξε επανειλημμένα ότι μπορεί, έχει τη κάθε ικανότητα, θέλει και απαιτεί να συναποφασίζει για τη μοίρα της πατρίδας του.

 

Γι’ αυτό και εσύ μπορείς να φωνάξεις ότι μπορείς, θέλεις, έχεις τη ικανότητα και απαιτείς να συναποφασίζεις στα θέματα που αφορούν τη διοίκηση σου, τη διοίκηση της οικογένειας σου και τη διοίκηση της πατρίδας σου.