Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

..δ.... Συμβούλιο:

 

Το δ... συμβούλιο θα είναι ένα νέο σχήμα, που στοχεύει στη κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τα μέλη που θα απαρτίζουν το προεδρικό συμβούλιο θα έχουν, ρόλο αντιπροέδρων, ή υφυπουργών παρά το προέδρο. Τα έξτρα μάτια, τα έξτρα αυτιά, οι  έξτρα εγκέφαλοι του προέδρου. Θα   επεξεργάζονται και θα κρίνουν κάθε λέξη στις αποφάσεις του προέδρου, ιδίως στο εθνικό θέμα, για να αποφευχθούν οποιαδήποτε λάθη.  Τα μέλη του προεδρικού συμβουλίου, θα έχουν τρεις κύριος ρόλους:

1.       Ο πρώτος και  κυριότερος ρόλος θα είναι συμβουλή και συμβολή,   στην αντιμετώπιση του Κυπριακού εθνικού προβλήματος.  Στόχος θα είναι όχι μόνο συμβουλή στη σύνθεση και τελειοποίηση των σχεδίων δράσεων στο Κυπριακό αλλά και λεπτομερής έλεγχος και κριτική προς  αποτροπή λαθών, στο Κυπριακό εθνικό πρόβλημα.

2.       Ο δεύτερος ρόλος θα είναι, κριτική  συμβουλή, σε όλες τις αποφάσεις του Προέδρου, και των υπουργικών συμβουλίων. Θα είναι οι κριτές, και οι επεξεργαστές, των κυβερνητικών αποφάσεων. Στόχος και πάλι θα είναι η ελαχιστοποίηση λαθών, στη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων.

3.       Τρίτος ρόλος, θα είναι να μπορούν να αναπληρώσουν τον πρόεδρο. Να αντιπροσωπεύσουν, τον πρόεδρο και  τη πατρίδα, οπουδήποτε χρειαστεί, κατέχοντας τις ειδικές γνώσεις, του προγράμματος και δράσεως του προέδρου και της κυβερνήσεως του.

 

Θα απαρτίζεται από ένα μικρό αριθμό των ...... Το κάθε μέλος θα αναλάβει και μία ειδικότητα επιρροής και ευθύνης. Λόγω της ψηλής σημασίας του ρόλου τους, τα μέλη του προεδρικού συμβουλίου, θα είναι αυτόματα μέλη του Εθνικού συμβουλίου.  Θα διέπονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, όρους και κανονισμούς, που θα διέπονται όλα τα άλλα μέλη του Εθνικού συμβουλίου.................

Λόγο κλοπής ιδεών το πλήρες κείμενο θα δημοσιευτεί τη ημέρα που θα αναγγείλω επίσημα τη υποψηφιότητα μου μεταξύ της 

στις 17 Ιανουαρίου 2008

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

 

 

Η δουλειά που θα απαιτείτε θα είναι σκληρή, υπερκομματική. Τα άτομα που θα καλέσω να είναι μέλη του προεδρικού συμβουλίου, πρέπει να κατέχουν πολλές ικανότητες, εμπειρίες και γνώσεις. Πρώτιστος όμως πολλές αρετές. Να είναι άνθρωποι που έχουν τη τόλμη να εκφράσουν τη γνώμη τους, ανεξαιρέτως των κομματικών τους,  τοποθετήσεων.

 

Πρέπει να είναι άτομα που να έχουν απαλλαγή από κομματικές υποχρεώσεις, με τη έννοια του ότι δεν έχουν κομματική καριέρα. Άτομα που δεν διεκδικούν προεδρικές καρέκλες, είτε σε κόμματα, είτε στη κυβέρνηση. Άτομα, που έχουν αποδείξει, ότι μπορούν να αγωνιστούν για το συμφέρον της πατρίδας, πάνω από τις κομματικές τους τοποθετήσεις. Πάνω από προσωπικές καριέρες και συμφέροντα. Θα μου πείτε πού θα βρούμε τέτοιους ανθρώπους στη Κύπρο? Και όμως, έχουμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους , που δεν τους αξιοποιήσαμε, τουλάχιστο για το συμφέρον της πατρίδας.

 

Ήδη έχω κάνει τη  πρώτη εκλογή μου. Λέγω πρώτη επιλογή, διότι εάν  κάποιος έχει  πρόβλημα υγείας, θα αποδεχτώ την άρνηση του. Είναι όλοι αξιότιμοι και τηρούν τα κριτήρια που ανάφερα ποιο πάνω. Εάν θέλετε, είναι μερικοί από τους πολιτικούς μου ήρωες, μέσα από το πολιτικό χώρο της Κύπρου.

 

Τα ονόματα τους θα τα δημοσιεύσω όταν ανακοινώσω τη υποψηφιότητα μου μεταξύ τις 8 και 11 Ιανουαρίου 2008.

 

 

Σε περίπτωση προβλήματος υγείας υπάρχουν και άλλοι που τηρούν τα κριτήρια μου.

 

Αυτοί που έχω διαλέξει, όλοι έχουν μια αξιόλογη καριέρα και μεγάλη εμπειρία στο πολιτικό στίβο. Δεν χρειάζονται να εκμεταλλευτούν το ρόλο τους για πολιτικά οφέλη. Ο μόνος που μπορεί να έχει να κερδίσει από πλευράς καριέρας είναι ο νεότερος ο..............θα είναι ελεύθεροι, χωρίς χαλινάρια, που θα τα τραβούν οι κομματάρχες. Η προσφορά τους θα είναι πραγματική  υπέρ κομματική.

 

Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν τους. Δεν έχω καμία υποχρέωση από κανένα τους. Κανείς τους δεν έχει υποχρέωση από εμένα. Έχουμε όμως όλοι, την κοινή  υποχρέωση, να υπηρετήσουμε τη πατρίδα μας. Για αυτό το λόγο, η πρόσκληση μου σε αυτή τη περίπτωση δεν θα είναι σε εθελοντική βάση. Μόνο όταν η υγεία τους, το απαγορεύει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη πατρίδα, θα τους επιτρέψω να αρνηθούν.

 

Αυτούς που θα καλέσω να είναι μέλη του Εθνικού συμβουλίου, θα έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν. Αυτοί όμως που καλούνται, να θεσπίσουν το Προεδρικό Συμβούλιο, δεν θα έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν. Άνθρωποι που βάζουν το συμφέρον της πατρίδας, πάνω από το κομματικό, και προσωπικό συμφέρον και νεκροί ακόμα, έχουν τη υποχρέωση να αγωνίζονται  για τη πατρίδα ενόσω είναι υπό κατοχή.

 

Η πρόσκληση μου, δεν  είναι για να με υπηρετήσουν εμένα, όταν με τιμήσει ο λαός με τη ψήφο τους. Η πρόσκληση να λάβουν μέρος στο προεδρικό συμβούλιο, είναι πρόσκληση να υπηρετήσουν τη πατρίδα. Γι' αυτό το λόγο εάν χρειαστεί, θα τους κάνω επιστράτευση. Δεν θα δεχθώ τυχόν άρνηση τους. Πιστεύω όμως η εντιμότητα τους, Η τιμητική πρόσκληση και η αναγνώριση της ανάγκης της υπηρεσίας στη πατρίδα, θα τους δώσει το απαιτούμενο κριτήριο, να αποδεχτούν και να συμβάλουν, με ενθουσιασμό σε αυτό το κάλεσμα.

 

Για παράδειγμα, εάν μπορεί να εργάζεται ως .........................................., τότε μπορεί να εργαστεί και να υπηρετήσει τη Πατρίδα, μέσα από το προεδρικό συμβούλιο. Εάν μπορεί να εκτελεί τα χρέη του ............................, τότε μπορεί να υπηρετήσει τη Πατρίδα μέσα από το προεδρικό συμβούλιο. Το ίδιο για το .......................... Εάν η υγεία τους το επιτρέπει, δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν.

 

Εξάλλου θα κάνουν αυτοκτονία της προσωπικής τους αξιοπρέπειας, εάν τολμήσουν να αρνηθούν. Διότι εάν αρνηθούν δεν θα αρνηθούν  εμένα. Θα αρνηθούν τη πατρίδα σε ώρα ανάγκης.

 

Προ των εκλογών δεν είναι υπόχρεοι να ........................διότι τολμώ το ατόλμητο.

 

Δεν  απαιτώ και δεν θα έχουν καμία υποχρέωση, να εκφραστούν υπέρ της υποψηφιότητας μου. Μπορούν να κάνουν και εκστρατεία ενάντιο της υποψηφιότητας μου. Θα γλυτώσουν από τα χέρια μου μόνο εάν καταφέρουν να πείσουν το λαό να μην μου δώσει τη ψήφο του. Η πρόσκληση μου θα παραμείνει έστω και εάν κάνουν εκλογική εκστρατεία ενάντιο της υποψηφιότητας μου..  Σέβομαι τις θέσεις τους και δεν απαιτώ τίποτα. Η πρόσκληση μου είναι χωρίς ανταλλάγματα.

 

....................................που θα είναι ο θεμελιός της πολιτικής μου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα είναι και η σύνθεση των υπόλοιπων αξιωματικών της κυβερνήσεως μου. Εγώ δεν υποστηρίζομαι από κανένα κόμμα. Δεν έχω ανταλλάξει υπουργεία για ψήφους από κόμματα. ΟΙ υπουργοί που θα επιλέξω θα είναι βάσει τις ικανότητες τους, ασχέτως της κομματικής τους τοποθέτησης. Δεν είναι δυνατό να βρω όλο ακομμάτιστους για υπουργούς. Απλώς εάν ένας υπουργός κάνει κατάχρηση προς το όφελος της κομματικής του παράταξης η της κομματικής του καριέρας θα εισπράξει κλωτσιά και έξω.

 

.

Λόγο κλοπής ιδεών το πλήρες κείμενο θα δημοσιευτεί τη ημέρα που θα αναγγείλω επίσημα τη υποψηφιότητα μου μεταξύ της

στις 17 Ιανουαρίου 2008

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

............