Agriculture - Water problem
Farming
Water Problem

Farming

 

Γεωργία και Γεωργοί

 

Υπουργός και υφυπουργοί να προέρχονται από οικογένειες γεωργών. Να μου υποδείξουν οι γεωργοί υποψηφίους που θα θέλουν να είναι υπουργοί και υφυπουργοί και εγώ θα διαλέξω.  Ανθρώπους που να καταλαβαίνουν τον πόνο των γεωργών. Παιδιά των γεωργών που δούλεψαν τη γη και αγαπούν τη γεωργία.

 

Προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών:

1.       Αναπλήρωση της χαμένης γεωργικής γης

2.       Απαγόρευση να κτίζεται οτιδήποτε σε καλλιεργήσιμη γη χωρίς ο αιτούμενος να προσφέρει αναπλήρωση ισόποσης γης. Ίσως και χωρίς τέτοιο δικαίωμα.

3.       Να γίνει μεταφορά καλλιεργήσιμου χώματος σε νέα χωράφια για να μετατραπούν σε καλλιεργήσιμα.

4.       Να δοθεί αναπληρωμένη γη σε γεωργούς, με προτεραιότητα στους φτωχούς γεωργούς αλλά και σε εκείνους που θα αποδεικνύουν ότι θα τη δουλέψουν αυτή τη γη.

5.       Τέτοιες  δωρεές να έχουν αυστηρούς όρους όπως ότι θα καλλιεργηθεί η γη για είκοσι ή τριάντα χρόνια προτού πάρουν τίτλο ιδιοκτησίας. Ο τίτλος να δίνεται με αυστηρούς περιορισμούς, όπως  η γη να παραμείνει για πάντα καλλιεργήσιμη. Μόνο για εθνική ασφάλεια να μπορεί να μετατραπεί.  Σε περίπτωση μη καλλιέργειας το κράτος να παίρνει πίσω τη γη και να τι δίνει σε άλλο γεωργό.

6.       Γη η οποία είναι καλλιεργήσιμη και δεν καλλιεργείται από τους ιδιοκτήτες μετά από ένα χρονικό διάστημα π.χ. τριών χρόνων να υπόκειται σε αναγκαστική ενοικίαση σε γεωργούς που θα την καλλιεργούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις να προφυλάσσονται τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη να λάβει τη γη πίσω είτε για να τη πουλήσει μέσα σε δεδομένο χρονικό διάστημα π.χ. έξι μηνών, ή για να την καλλιεργήσει ο ίδιος και πάλι μέσα σε δεδομένο χρονικό διάστημα.

7.       Οι κερδοσκόποι που έτρεξαν και αγόρασαν γεωργική γη και την έχουν και κάθεται και    περιμένουν να κερδοσκοπήσουν με άδειες οικοδόμησης μέσω πολιτικών χρηματοδοτήσεων, να κάτσουν πάνω στα χωράφια και να τα θαυμάζουν. Τέρμα στο ξεπούλημα γεωργικής γης.

8.       Όπου υπάρχει γη η οποία πρέπει να μετατραπεί σε οικιστική η τουριστική να γίνουν από τώρα οι αλλαγές για τα επόμενα 200 χρόνια. Τότε τα κέρδη να τα κάνουν αυτοί που δούλεψαν αυτή τη γη. Τα εκατομμύρια να τα κάνει τα παιδία αυτών που έχυσαν ιδρώτα και αίμα να διατηρήσουν αυτή τη γη, όχι οι 3- 4 τιβέλοπερς.

 

Τα   ακαλλιέργητα βουνά  σε όλη την Κύπρο που είναι χαλίτικα να διανεμηθούν σε πολίτες  δωρεάν για δενδροφύτευση και καλιέργηση.  

Με συγκεκριμένους τρόπους όπως:

·          Το πιο μικρό να είναι τουλάχιστον 50 σκάλες.

·          Αυτοί που θα τα πάρουν να φυτέψουν και να καλλιεργήσουν καρποφόρα δένδρα όπως ελιές που καρποφορούν και χωρίς μεγάλη περιποίηση, φρουτόδεντρα, και οποιαδήποτε πράσινα καρποφόρα δένδρα, όπως ακόμα και οι κιτρομιλιές, να έχουν προτεραιότητα.

·          Να δημιουργήσουμε δρόμους πρόσβασης και να πάρουμε και νερά ως κυβέρνηση.

·          Εάν δεν τα καλλιεργούν τότε θα κατάσχονται πίσω,

·          Αρχικά να δοθούν με ενοικιοστάσιο για ένα χρονικό  διάστημα δέκα ετών. Μετά, εάν είναι καλλιεργημένα και παράγουν να παίρνουν τίτλους ιδιοκτησίας.

·          Να μην μπορούν να κληρονομηθούν σε περισσότερα του ενός  ατόμου, για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να καταλήγουν στο μια-μια σκάλα χωράφια.

·          Να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό πέραν της δένδρο-καλλιέργειας.

·          Οι δικαιούχοι να μην μπορούν να τα πουλήσουν . Εάν θέλουν να τα πουλήσουν, να τα παίρνει πίσω η κυβέρνηση, πληρώνοντας την αξία της παραγωγικότητας των δένδρων, τα οποία είναι ακμαία μέσα σε αυτά.

·          Να δικαιούνται χρήση αυτών των γαιών μονό Κύπριοι γεννηθέντες στην Κύπρο και παιδιά Κυπρίων που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό από γονείς που έχουν γεννηθεί στη Κύπρο και τα οποία ζουν στη Κύπρο για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

·          Εισοδήματα από αυτές τις καλλιέργειες να είναι αφορολόγητα. Μπορούν να παραχθούν προϊόντα όπως μέλι, φρούτα, ελιές, λάδι κτλ.

 

Όλοι κερδίζουν με αυτό το μέτρο. Αυξάνεται η γεωργία μας. Εξάγονται περισσότερα γεωργικά προϊόντα. Καταναλώνουμε περισσότερα ντόπια προϊόντα. Φέρνουμε πράσινο στη χώρα. Ο πολίτης έχει το χωραφάκι του και έχει μερική απασχόληση σε είδος  χόμπι. Κερδίζει η φύση και η ατμόσφαιρα. Κερδίζει η κυβέρνηση από υψηλότερα έσοδα εξαγωγών.

 

Είναι τρελές ιδέες. Ναι, είναι τολμηρές ιδέες. Είναι όμως εφικτές ιδέες, είναι επικερδείς ιδέες. Είναι ιδέες χρυσών δομών όπου όλοι κερδίζουν.

 

 

 

Υπερπαραγωγή Γεωργικών προϊόντων.

 

Όσον αφορά την υπερπαραγωγή σταφυλιών, να κτίσουμε και άλλα συνεταιρικά οινοποιεία. Θα έχουμε εκατομμύρια τόνους μεγαλύτερη παραγωγή.  Όσο δεν πουληθεί, να το διαθέτουμε δωρεάν στους τουρίστες και να βάλουμε το κόστος πάνω στο φόρο αεροδρομίου η τουρισμού! Η υπερπαραγωγή εάν δεν πουληθεί να τη διαθέτουμε δωρεάν στη προώθηση τουρισμού και κυπριακών προϊόντων σε ξένες αγορές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι.   Να δοθούν Χαλίτικα για να φυτευτούν νέοι αμπελώνες.  

 

Να κάνουμε έρευνα να βρούμε το γιατί τα κυπριακά σταφύλια είναι καλύτερα? Τότε να τα προωθήσουμε. Να βρούμε ποια είναι τα καλύτερα σταφύλια και να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να παράξουν αυτά τα είδη σταφυλιών. Μπορούμε να κάνουμε πολλά να προστατεύσουμε και να επεκτείνουμε τη σταφυλο παραγωγή. Εάν έχουμε απαγορεύσεις από τη ΕΕ υπάρχουν και άλλες αγορές!

 Back To Top

Water Problem

Να οργανωθούν και να δημιουργηθούν μονάδες αφαλάτωσης σε στρατηγικά σημεία.  Μονάδες αφαλάτωσης  να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πόλεων και όλων των γεωργικών αναγκών. Να προβλέψουμε τις υδατικές ανάγκες σε 30 και 50 χρόνια από τώρα. Να προβλέψουμε τη αυξανόμενη ζήτηση με τη αύξηση του τουρισμού και τη αύξηση του πληθυσμού.

Όπου χρειάζεται να γίνει σύμπραξη κυβέρνησης με ιδιωτικό τομέα στη χρηματοδότηση των μονάδων.

 

·          Δεν μπορεί να διψούν τα χωράφια μας.

·          Δεν μπορεί να διψά η Λευκωσία.

·          Δεν μπορεί να διψούν οι αγρότες μας.

·          Δεν μπορεί να μην μπορεί να πλένεται ο λαός μας.

·          Αϊ Γιόρκη τσιε βοήθα αλλά τσιε εσύ τη πόδα τάραξε!!

 Back To Top